Aktuelt fra Skanderborg Rusmiddelcenter

29-09-2022

Uge 40 kampagne i hele landet: Alkoholproblemer kan ramme alle

I uge 40 sætter vi fokus på vigtigheden af at hjælpe borgere med et overforbrug af alkohol ifm. den landsdækkende alkoholkampagne fra Alkohol & Samfund "Flere end du tror - alkoholproblemer kan ramme alle".

Nedbryde tabuer om alkoholproblemer og -behandling og få flere til at tage skridtet og søge hjælp. Det er målet for årets alkoholkampagne, som starter mandag i uge 40.

140.000 danskere er afhængige af alkohol, men kun 19.000 er i behandling hvert år.

Samtidig drikker knap 600.000 danskere – 1 ud af 5 – mere end Sundhedsstyrelsens anbefalinger, hvilket betyder, at de har en øget risiko for at blive afhængige.

Bag kampagne står Alkohol & Samfund sammen med TrygFonden. Også TV2 deltager i kampagnen. Både Go´morgen Danmark og Go´aften Live vil hver dag have indslag med danskere, der er berørt af alkoholproblemer.

Også stort alkoholforbrug i Skanderborg

Tal fra Den regionale sundhedsprofil 2021 viser, at Skanderborg indtager en kedelig 4. plads blandt kommunerne i Region Midt, når det kommer til alkoholforbrug.

I Skanderborg har 17% - svarende til 7.700 borgere – svaret, at de drikker flere end de 10 genstande om unge, som Sundhedsstyrelsen maksimalt anbefaler. Gennemsnittet for hele regionen er 15%. 

Samtidig viser undersøgelsen, at hver fjerde af dem ønsker at nedsætte forbruget.

Skal vi hjælpe?

Vi hjælper årligt næsten 300 borgere i Skanderborg, der ønsker at ændre deres forbrug af alkohol eller andre rusmidler. 

Alle - også pårørende - kan henvende sig og være anonyme - og få en uforpligtende samtale. 

Alle vores tilbud er gratis.

Læs også:

 Tag alkoholtesten

 Bryd vanen. Sådan kan du sænke dit alkoholforbrug

 5 tegn på at du drikker for meget

 Hvordan ser man ud, når man har et alkoholproblem?

Den årlige alkoholkampagne i uge 40 skydes i gang mandag den 3. oktober. Den skal være med til at nedbryde tabuer om alkoholproblemer - og oplyse om mulighederne for at få gratis og professionel hjælp. Det kan man bl.a. få i Skanderborg Rusmiddelcenter.


Tilbage til forsiden

 

 

Seneste nyheder