Aktuelt fra Skanderborg Rusmiddelcenter

08-09-2022

Hvad gør man, når rusmidler fylder for meget derhjemme?

TV2 Østjylland kom forbi Skanderborg i mandags. Her var over 300 elever fra 10. klasserne samlet, da vi satte fokus på det at vokse op i en familie med alkohol- eller stofproblemer.

"Marie Brixtofte - barn af alkoholiker".

Sådan lød overskriften, da Marie Brixtofte talte til alle eleverne fra 10. klasserne på UCS10 her i Skanderborg den 5. september.

Og hun tilføjede straks: "Der kunne lige så godt have stået misbruger".

Marie har nemlig selv haft alvorlige problemer med spiseforstyrrelse, misbrug af stoffer (speed og ecstasy), lavt selvværd og kontrolproblemer - alt sammen følger af hendes opvækst i en familie med alkoholmisbrug. 

Men hun har længe været i gang med at rydde op i sin "bagage", som hun kalder det, og tage ansvar for de følger, hendes fars alkoholproblem har haft for hende.

Maries historie er derfor også en fortælling om, at man TRODS ALT kan få det godt med sig selv og opnå de ting i livet, man gerne vil, hvis man får den rette hjælp. 

Hun opfordrede derfor de unge i salen til at række ud efter hjælp til sig selv, hvis alkohol eller andre rusmidler fylder derhjemme.

Se nyhedsindslaget fra TV2 Østjylland - hvor også Simone fra Skovby fortæller, hvordan samtaler i BRUS har hjulpet hende, fordi hendes far havde et alkoholmisbrug: 

TV2 Østjylland: "Skanderborg til kamp mod misbrug"

Hvornår er der et problem?

Det var tydeligt, at Maries historie gjorde indtryk på eleverne. Det kan nemlig være svært at vurdere, hvornår alkohol eller stoffer egentlig fylder for meget derhjemme. Og hvad det kan betyde i ens liv...

Men det kan faktisk siges meget enkelt:

Hvis du synes, at det er for meget, så er der et problem med rusmidler. Og det kan mange gange løses eller bedres med den rette hjælp. 

I nyhedsindslaget kan du høre mere om, hvad BRUS kan gøre - og hvad et forløb i BRUS har betydet for Simone:

TV2 Østjylland: "Skanderborg til kamp mod misbrug"

BRUS er et gratis tilbud, som alle børn og unge kan få her i Skanderborg Rusmiddelcenter. 

Læs mere om BRUS 


Marie Brixtofte er datter af tidligere borgmester og folketingspolitiker, Peter Brixtoft. Hun er "barn af alkoholiker", som også er titlen på hendes foredrag. Hun er også uddannet psykolog og forfatter.

 

Dorthe er behandler i BRUS her i Skanderborg


Tilbage til forsiden

 

 

Seneste nyheder