Aktuelt fra Skanderborg Rusmiddelcenter

06-09-2021

Barn af alkoholiker - 300 unge fra Skanderborg lyttede til Marie

Over 300 elever fra UCS 10 lyttede opmærksomt, da psykolog Marie Brixtofte fortalte om sin opvækst med en far, afdøde politiker Peter Brixtofte, der drak - og de konsekvenser det har haft for hende.

"Marie Brixtofte - barn af alkoholiker". Sådan lød overskriften, da Marie Brixtofte talte til eleverne fra UCS10, der fyldte den store sal i Kulturhuset i fredags. 

Og hun tilføjede straks: "Der kunne lige så godt have stået misbruger".

Marie har nemlig selv haft alvorlige problemer med spiseforstyrrelse, misbrug af stoffer (speed og ecstasy), lavt selvværd og kontrolproblemer - alt sammen følger af hendes opvækst i en familie med alkoholmisbrug. 

Men hun har længe været i gang med at rydde op i sin "bagage", som hun kalder det, og tage ansvar for de følger, hendes fars alkoholproblem har haft for hende.

Maries historie er derfor også en fortælling om, at man TRODS ALT kan få det godt med sig selv og opnå de ting i livet, man gerne vil, hvis man får den rette hjælp. 

Hun opfordrede derfor de unge i salen til at række ud efter hjælp til sig selv, hvis alkohol eller andre rusmidler fylder derhjemme - og fortalte, at den hjælp kan de få lige her i Skanderborg Rusmiddelcenter: 

  • I tilbuddet BRUS - der tilbyder samtaler til børn og unge i familier med alkoholproblemer eller andre problemer med rusmidler. 
    Læs mere om BRUS
  • I Ungerådgivningen - som tilbyder rådgivning og behandling til unge over 13 år, der har problemer med alkohol, hash eller andre stoffer. Læs mere om Ungerådgivningen

Dagen var arrangeret af Skanderborg Rusmiddelcenter i samarbejde med UCS10 som optakt til den kommende uges fokus på "Trivsel og fællesskab" på UCS10 Skanderborg.

Set i bakspejlet ville jeg ønske, at jeg havde taget kontakt, for jeg skulle igennem alt for meget, før jeg fik hjælp. Og være alt for voksen. Og jo længere man venter, jo mere er der at rydde op i. Mit råd til børn og unge er: Ræk ud efter hjælp.


Tilbage til forsiden

 

 

Seneste nyheder