Alkoholbehandling - gratis og anonymt

Skanderborg Rusmiddelcenter tilbyder gratis, professionel alkoholbehandling til dig, der ønsker hjælp til at ændre dit alkoholforbrug.

Værd at vide om vores alkoholbehandling:

  • Alle behandlingsforløb er gratis.
  • Du kan være anonym.
  • Vi stiller ikke krav om, at du skal stoppe med at drikke alkohol.
  • Behandling hos os er ambulant og foregår i dag- og eftermiddagstimerne. Det vil sige, at du møder til samtaler i rusmiddelcentret, mens du samtidig bor hjemme. 
  • Der er behandlingsgaranti. Det betyder, at din alkoholbehandling starter hurtigst muligt og senest 14 dage efter, du har henvendt dig med ønske om at få behandling.
  • Vores behandlerteam består af socialrådgivere, pædagoger, ergoterapeuter og sygeplejersker med efteruddannelser inden for alkoholbehandling.
  • Uanset hvor du bor, kan du få gratis alkoholbehandling i Skanderborg Rusmiddelcenter. Du har også mulighed for at vælge alkoholbehandling i en anden kommune.

Du er altid velkommen til at henvende dig og høre mere om vores rådgivnings- og behandlingstilbud. Ring på 87 94 75 80. Se vores åbningstider

Du kan også læse mere om vores behandlingstilbud i forhold til alkohol her på siden.

Hvilken alkoholbehandling tilbyder vi, og hvordan foregår det?

Vi har forskellige behandlingsforløb, og selve forløbet tilrettelægger vi i samarbejde med dig, så behandlingen kommer til at passe til dig og din situation. 

Det overordnede mål med alkoholbehandlingen er, at du bliver i stand til at ændre dine alkoholvaner, så du får et bedre liv både fysisk, psykisk, socialt og familiemæssigt.

Én-til-én samtaler

Vores behandling baserer sig primært på individuelle samtaler med en uddannet alkoholbehandler. Vi har pt. ikke tilbud om gruppebehandling.

I samtalerne vil vi arbejde hen imod et specifikt mål med din behandling. For nogen vil målet være afholdenhed, mens det for andre vil være et reduceret alkoholforbrug. Vi tager udgangspunkt i den forandring, du ønsker.

Samtalerne kan kombineres med medicinsk alkoholbehandling (fx antabus), eller andre tilbud som fx gratis hjælp til rygestop og gratis sundhedssamtaler.

I starten af behandlingen anbefaler vi, at du kommer til samtale en gang om ugen og derefter ca. hver 14. dag. Det aftaler du og din behandler nærmere.

Et overforbrug af alkohol vil i de fleste tilfælde påvirke de pårørende. Derfor vurderer vi løbende sammen med dig, hvordan dine pårørende kan inddrages i forløbet, og vi vil altid have øget opmærksomhed på børns trivsel undervejs i forløbet.

Hvor lang tid varer behandlingen?

Det er forskelligt, hvor lang tid behandlingen varer. Nogle får behandling i et par måneder, mens andre har brug for behandling i længere tid. Det afklarer du og behandleren sammen, og I laver en behandlingsplan for forløbet.

 Læs også: Sådan hjælper professionel alkoholbehandling dig

Læs om vores behandlingstilbud her:

AlkoLog

Vil du gerne have hjælp til at drikke mindre? Så kan vi hjælpe og støtte dig med konkrete redskaber. Du kan også prøve appen AlkoLog. Den giver dig overblik over, hvor meget du drikker, og gode råd til, hvordan du selv kan skære ned på dit alkoholforbrug.

Gå til AlkoLog

Læs mere om vores behandlingsmetoder:

Vores behandling foregår ikke, som man ofte ser det i amerikanske film: At deltagerne sidder i en rundkreds, rejser sig efter tur og højlydt erkender deres alkoholproblem. Her foregår behandlingen primært som én-til-én samtaler med en behandler - og evt. med pårørende. Vi har fokus på dig og giver viden, redskaber og støtte til, at du kan ændre dine alkoholvaner.

— Mette, behandler i Voksen-/familieteamet i Skanderborg Rusmiddelcenter

Det er os, du møder i behandlingen

Alkoholbehandlingen varetages af et team af erfarne og efteruddannede rusmiddelbehandlere og sygeplejersker. 

Desuden er der en kompetent BRUS-behandler, som tilbyder samtaler til børn og unge, der vokser op i familier med alkoholproblemer. Du kan læse mere om vores BRUS-tilbud her. 

 

person-4

AnnaRusmiddelbehandler

Mobil 24 76 56 25

person-4

HeidiRusmiddelbehandler

Mobil 24 76 58 03

person-4

JaneSygeplejerske

Telefon 87 94 75 20

person-4

LeneSygeplejerske

Telefon 87 94 76 97

person-4

MajbritRusmiddelbehandler

Mobil 29 10 07 36

person-4

MetteRusmiddelbehandler

Mobil 24 76 56 14

person-4

SimonRusmiddelbehandler

Mobil 29 77 97 08

person-4

HelenaBehandler i BRUS

Mobil 40 22 68 12

Et kig ind hos os og vores behandling

I denne korte video kan du møde nogle af behandlerne og få indtryk af, hvilket sted vi er, og hvordan behandlingen foregår.  

Læs mere om lovgivningen og dine rettigheder: