Aktuelt fra Skanderborg Rusmiddelcenter

07-03-2023

Torben fra Skanderborg rakte ud efter hjælpen i tide

Torben Dahls alkoholforbrug havde udviklet sig til et alvorligt problem, og han blev klar over, at han måtte gøre noget. Forleden fortalte han i TV2 Østjylland om den betydning, det har haft for ham og hans familie, at han kontaktede Skanderborg Rusmiddelcenter. Se eller læs hans historie her.

- Jeg ved ikke, hvor jeg havde været, hvis jeg var fortsat. Jeg havde da højst sandsynligt været uden familie, uden arbejde og uden venner. Det havde været et helt andet sted i livet, siger Torben Dahl, der bor i Ry med sin familie.

Nu står han frem med sin historie for at gøre andre opmærksom på, at der er en vej ud, når alkoholforbruget er blevet for voldsomt.

- Vi bliver nødt til at tale om det, for det er et problem. Jeg vil gerne stå frem og italesætte, at der er for mange, der drikker alt for meget alkohol i dagligdagen. Og jeg tror, der er mange, der gør det, som ikke er opmærksom på det.

Troede alkohol kunne stoppe tankerne

Sådan var det i hvert fald for Torben Dahl. Han begyndte typisk med et glas vin til madlavningen.

- Hvis min hustru ikke skulle have noget, kunne jeg lige så godt gøre flasken færdig, siger han.

Andre gange fik han en øl i hver halvleg til en fodboldkamp eller et par stykker ude i skuret. Altid alene.

- Da det stod værst til, tror jeg, jeg havde en depression. Tankerne tumlede rundt i hovedet. Der havde jeg en undskyldning om, at jeg troede, alkoholen kunne stoppe de tanker. Men det var lige modsat, fortæller han.

Fik tid samme eftermiddag 

På et tidspunkt gik det op for ham, hvor elendigt han havde det, og han indså, at alkoholen påvirkede ham både fysisk og mentalt. 

- Jeg vågnede op en torsdag morgen og havde det enormt skidt, dårlig samvittighed og højst sandsynlig også tømmermænd. Nu skulle det være, siger han.

Torben Dahl rakte heldigvis ud til os i Skanderborg Rusmiddelcenter og fik en tid samme eftermiddag.

- Det betød alt. Havde jeg fået at vide, at det skulle være om tre uger, så var jeg hoppet fra. Det forpligtede, at der var tid til mig, fortæller han.

Torben afsluttede sin behandling hos os for lidt over et år siden med succes og er nu videre i livet med sin familie og arbejde.

Se indslaget fra TV Østjyllands nyhedsudsendelse 8. marts:

tv2ostjylland.dk/tv-nyheder/Når alkohol tager styringen

Se og læs hele historien på TV2Østjylland: 

https://www.tv2ostjylland.dk/skanderborg/et-simpelt-opkald-aendrede-torbens-liv

 

 

 

- Det betød alt, at jeg kom til i rusmiddelcentret med det samme. Havde jeg fået at vide, at det skulle være om tre uger, så var jeg hoppet fra. Det forpligtede, at der var tid til mig, fortæller Torben. Foto: TV2Østjylland


Tilbage til forsiden

 

 

Seneste nyheder