Aktuelt fra Skanderborg Rusmiddelcenter

03-10-2021

Flere end du tror - alkoholproblemer rammer alle

Nedbryd tabuer om alkoholproblemer og -behandling og få flere danskere til at tage skridtet og søge hjælp. Det er målet for årets alkoholkampagne, som starter i morgen.

140.000 danskere er afhængige af alkohol, men kun 17.000 er i behandling hvert år.

Samtidig drikker knap 600.000 danskere – 1 ud af 5 – mere end Sundhedsstyrelsens anbefalinger, hvilket betyder, at de har en øget risiko for at blive afhængige.

Derfor skal årets alkoholkampagne i uge 40 være med til at nedbryde tabuer om alkoholproblemer med budskabet ”Flere end du tror – alkoholproblemer rammer alle”. Det er også målet at få flere mennesker til at tage skridtet og søge hjælp.

Den landsdækkende alkoholkampagne er planlagt af Alkohol & Samfund sammen med TrygFonden.

Også TV2 deltager i kampagnen. Både Go´morgen Danmark og Go´aften Live vil hver dag have indslag med danskere, der er berørt af alkoholproblemer.

Hvor mange har problemer med alkohol i Skanderborg?

Ifølge Sundhedsprofilen 2017 for Skanderborg Kommune drikker 2100 borgere i Skanderborg over højrisikogrænsen, dvs. de drikker mere end 14 genstande om ugen for kvinder og 21 genstande for mænd. 

34% af dem - dvs. 700 borgere i Skanderborg - har et ønske om at nedsætte deres forbrug.

I Skanderborg vokser cirka 1800 børn og unge op i familier med alkoholproblemer eller problemer med stoffer.

Den årlige alkoholkampagne i uge 40 skydes i gang mandag den 4. oktober. Den skal være med til at nedbryde tabuer om alkoholproblemer - og oplyse om mulighederne for at få gratis og professionel hjælp. Det kan man bl.a. få i Skanderborg Rusmiddelcenter.


Tilbage til forsiden

 

 

Seneste nyheder