Vores tilbud til unge

- Vi tager altid udgangspunkt i netop din situation

Vi er alle forskellige, og derfor starter vi altid med en snak om, hvad der fylder hos dig.

Måske vil du gerne nedsætte dit forbrug og have nogle forslag til, hvordan du griber det an? Måske er der også nogle andre ting, du bøvler med, og som du gerne vil have en snak med os om?

Du kan også kontakte os og høre mere om, hvad du kan gøre, hvis du er bekymret for en god ven, der måske ryger hash eller tager stoffer.

Du kan være anonym, hvis du ønsker det - og det er gratis. 

Vi er to rusmiddelbehandlere i Ungerådgivningen, der er uddannede i rusmiddelbehandling. Vi har samtidig mange års erfaring med at rådgive og behandle unge, der oplever udfordringer med alkohol, hash eller andre stoffer.

Langt de fleste unge har fået det meget bedre, når de er færdige med et forløb i Ungerådgivningen - og de har fået nogle redskaber med, som de kan bruge i deres hverdag.

Vi har primært to tilbud til dig. der er ung: Anonym rådgivning og behandling - læs mere om dem her på siden.

person-4

JohanneRusmiddelbehandler

Mobil 23 32 66 69

person-4

MarieRusmiddelbehandler

Mobil 20 59 84 46

person-4

MartinRusmiddelbehandler

Mobil 20 59 84 66

Anonym rådgivning

Anonym rådgivning er et åbent tilbud, hvor du kan få en snak med os uden at forpligte dig til noget. Vi kan mødes her hos os - eller hvor det passer dig bedst. Du kan få op til to samtaler i rådgivningen.

Du kan kontakte os på telefon eller sende en sms, så ringer vi dig op og laver en aftale om at mødes.

I rådgivningen snakker vi om, hvad du har brug for, og hvordan vi evt. kan hjælpe dig. Det er også en mulighed for, at du lige kan lære os lidt at kende. 

Du kan tale med os i rådgivningen uden at oplyse dit navn og cpr-nummer. Andre behøver altså ikke vide, at vi taler sammen - heller ikke dine forældre, hvis du er under 18 år. 

Behandling

Hvis det viser sig, at du har brug for flere samtaler, så kan du blive indskrevet i hash- & stofbehandling eller alkoholbehandling, som er målrettet unge. 

Alle vores behandlingsforløb består af personlige samtaler med en af os i Ungerådgivningen. Vi har ikke gruppebehandling.

Vi kan mødes her i vores lokaler - eller der hvor det passer dig bedst. Du kan også tage en ven, forældre eller en anden person med til samtalerne, hvis du ønsker det.

De fleste unge, der kommer i Ungerådgivningen, vil gerne drikke eller ryge mindre hash, eller tage færre stoffer, men det kan være svært, fordi stofferne hjælper dem til bedre at kunne klare forskellige ting i livet. Det har vi stor forståelse for, og vi vil støtte dig i den proces.

Korte fakta om vores behandlingstilbud:

  • Det er ikke et krav, at du holder op med at drikke, ryge hash eller tage stoffer, når du er i behandling - men du skal have lyst til, at noget skal være anderledes i dit liv, og du skal have lyst til at tale med os om det.
     
  • Mange af de unge, vi er i kontakt med, oplever, at de også har problemer med andre ting end forbrug af alkohol, hash eller stoffer. Det kan være problemer med skolen, job, økonomi, bolig, forældre eller helt andre ting. Derfor taler vi også med dig om de andre ting og forsøger at hjælpe dig med dem.
     
  • Vores mål er at hjælpe dig med at skabe en dagligdag, som du selv synes er god. Vores erfaring er, at hvis man som ung oplever at have et godt og meningsfuldt ungdomsliv, får man som regel også lyst til at have et liv uden et problematisk forbrug af rusmidler.
     
  • Det er forskelligt, hvor lang tid behandlingen varer. Nogle får behandling i et par måneder, mens andre har brug for behandling i længere tid. Det afklarer du og behandleren sammen, og I laver en behandlingsplan for forløbet. I starten af forløbet skal vi mødes en gang om ugen. 

Er du 15-29 år? Så får du tilbudt et forløb efter MOVE-metoden. Læs mere om MOVE herunder

Er du 13-14 år - eller vurderer vi, at MOVE ikke er det rette forløb til dig? Så tilbyder vi et individuelt tilrettelagt behandlingsforløb, der bliver tilpasset din alder og situation. 

Hvad er MOVE?

Hvornår er et forbrug problematisk? Og hvornår er man afhængig?

Læs mere

Find mere information her