Grib muligheden for forandring - og få det bedre

Opfordringen kommer fra deltagerne på et pårørendeforløb, som er et gratis tilbud til pårørende. Læs her, hvad du kan få ud af forløbet. 

I pårørendeforløbet mødes deltagerne hver 14. dag henover tre måneder, og de bliver ført igennem en række temaer af vores erfarne behandlere.

Mange oplever, at det giver både lettelse og fornyet energi at få talt om alkohol- eller stofmisbruget, og ikke mindst at de får konkrete redskaber til at tackle udfordringer i hverdagen. 

Tre af deltagerne, der netop har afsluttet forløbet her i januar 2024, fortæller:

Det har været super dejligt at møde andre i samme situation. Jeg har fundet mig selv igen, fundet mine grænser. Alle møder har været med godt indhold. Jeg har tudet, leet og mærket så meget forståelse og kærlighed. Tusind tak for hjælpen.
Ægtefælle til mand med alkoholproblem 

Jeg har i forløbet fået en bedre indsigt og forståelse for mig selv og mine børn som pårørende – og min ægtefælle som afhængig af rusmidler. Derudover har jeg fået inspiration og råd til, hvordan jeg griber situationen an for at forbedre vores trivsel som pårørende.
Mand, ægtefælle i misbrug

Deltagelse i pårørendegruppen har givet mig et nødvendigt åndehul, hvor der var tryghed og tillid til at sige det svære, det sårbare og det tabubelagte. Det har været et forståelsesrum, hvor omsorgen har været høj og tilbagemeldingerne skarpe og kærlige på samme tid. Det har givet mig et øget fokus på mine ansvarsområder og derfor også mine handlemuligheder. Mine medkursister vil for altid være i min bevidsthed. 
Anonym

Hvorfor deltage i vores pårørendeforløb?

Ved at deltage en samtalegruppe for pårørende kan du få hjælp til at forstå egne behov og respektere egne grænser. Sammen sætter vi fokus på, hvordan man som pårørende bliver viklet ind i afhængigheden, og hvad der skal til for at bryde uhensigtsmæssige handlemønstre. Målet er, at du som pårørende bliver bedre til at passe på dig selv.
 

Det får du ud af forløbet:

  • Redskaber til håndtering: Forløbet forløb giver konkrete redskaber til at håndtere udfordringerne som pårørende. Fra kommunikationsteknikker til håndtering af egne grænser.
  • Støttende fællesskab: Du vil finde forståelse og støtte fra andre i lignende situationer. At dele dine erfaringer med ligesindede kan være en lettelse og skabe et stærkt støtte-netværk.
  • Viden og rådgivning: Indsigt i afhængighed og behandling, og hvordan vi bliver påvirket som pårørende. Hjælp til, hvordan du kan passe på dig selv og evt. andre pårørende i familien.

Gruppeforløbet strækker sig over syv sessioner og foregår hver anden uge fra 16.30-19.00 i Skanderborg Rusmiddelcenter. 

Er du pårørende?

- og har du lyst til at høre mere om pårørendegruppen og vores tilbud til dig, som er pårørende?

Så du velkommen til at ringe til Heidi på 24 76 58 03. Heidi er behandler og står for forløbet i pårørendegruppen.

Du kan også læse lidt om pårørendegruppen og vores andre tilbud til pårørende her: 

 Pårørende - tæt på én, der drikker meget, ryger hash eller tager stoffer 

Er du i tvivl, om der et rusmiddelproblem hos én, du kender? Eller usikker på, hvordan du skal tage hul på snakken? Så kan du altid ringe til os og få rådgivning. Ring på 87 94 75 80.

Vores tilbud er gratis og for alle pårørende - uanset om personen med rusmiddelproblemet er indskrevet i behandling.  

                  

Læs også

Mød Anna, der er pårørende og fik hjælp i Skanderborg Rusmiddelcenter:

Anna fortæller: Jeg fik hjælp, og min mand kom i behandling