Respekt for skanderborgenser, der går i alkoholbehandling

Skanderborg Kommune deltager i en ny oplysningskampagne, som Alkohol & Samfund og Tryg Fonden står bag. Ud over at vise borgerne, at det giver respekt at gå i behandling, skal kampagnen oplyse om kommunernes gratis og skræddersyede behandlingstilbud til alkoholmisbrugere.

Alkohol koster årligt samfundet over 13 milliarder kroner og er en af de faktorer, der har størst indflydelse på folkesundheden.

Tryg Fonden og Alkohol & Samfund kørte for et år siden den første landsdækkende oplysningskampagne nogensinde om den gratis, offentlige behandlingsgaranti. Efterfølgende oplevede godt en fjerdedel af landets kommunale behandlingscentre øget interesse, ligesom den anonyme alkoholrådgivning på www.hope.dk fik rekordmange henvendelser fra folk, der havde brug for hjælp til at stoppe et alkoholmisbrug.

- Reaktionen på sidste års kampagne viser, at oplysning motiverer folk til at holde op med at drikke. Men der er stadig alt for mange, der får deres liv ødelagt, fordi de drikker for meget alkohol, og én kampagne gør det ikke alene.

- Vi håber med denne kampagne at bane vejen for, at endnu flere får øjnene op for den hjælp, der er at hente hos kommunernes behandlingscentre, siger Mette Meldgaard, programchef i Tryg Fonden.

Skanderborg Rusmiddelcenter og Skanderborg Kommune deltager i kampagnen med en biografspot i kommunens biografer, annonce i Ugebladet Skanderborg, plakater i bybilledet i kommunens større byer og via små respekt historier på Skanderborg Rusmiddelcenters Facebook side.

Læs mere

Læs mere på Hope.dk.

Dato:
12.01.2016