Skanderborg Rusmiddelcenter vil have de pårørende i tale

”Kender du én, der drikker for meget?” Sådan står der på 8.300 postkort, som Skanderborg Rusmiddelcenter sender rundt til alle husstande i Skanderborg Kommune, hvor minimum én i husstanden er mellem 30-50 år, og hvor husstanden ikke er tilmeldt nej-tak til reklamer.

- De pårørende er afgørende, når det handler om at undgå et overforbrug af alkohol. En opfordring til at søge hjælp har mere vægt, når det kommer fra én, som står os nær. Forhåbentlig kan postkortene være med til at tage hul på den svære snak om et muligt alkoholproblem og dermed være første skridt til at hjælpe personen videre, siger formanden for Socialudvalget, Christina Bottke (V).

17 pct. har tegn på alkoholproblemer
Postkortene sendes rundt bredt, da Skanderborg Kommune har en lidt kedelig rekord på alkoholområdet. Sundhedsprofilen for Skanderborg Kommune lavet af Region Midt viser, at 17 pct. af borgerne i Skanderborg Kommune har tegn på alkoholproblemer. Det er statistisk set en væsentligt større andel sammenlignet med hele Danmarks befolkning. Den gode nyhed er, at 31 pct. af de borgere, der har et såkaldt højrisikoforbrug af alkohol, selv ønsker at nedsætte deres forbrug.

Med postkortene håber Skanderborg Rusmiddelcenter, at alle pårørende vil hjælpe med at sprede budskabet om, at rusmiddelcentret tilbyder gratis behandling til borgere, der oplever problemer med alkohol.

- Vi håber også, at de pårørende selv vil tage imod vores tilbud om et pårørendeforløb for at være pårørende til én, der drikker for meget, er oftest meget belastende, ensomt og tabulagt. Det vil vi gerne være med til at ændre på, fortæller leder af Skanderborg Rusmiddelcenter, Charlotte Nielsen

Du kan læse mere om Skanderborg Rusmiddelcenters behandlingstilbud til borgere og pårørende her på siden.

Du kan læse mere om Sundhedsprofilen for regioner og kommuner på www.cfk.rm.dk

Yderligere information
Formand Socialudvalget Christina Bottke mobil 2467 5673
Leder af Skanderborg Rusmiddelcenter Charlotte Nielsen mobil 4024 2859

Dato:
30.09.2014