december 2020

Alkoholproblemer rammer alle

En ny alkoholkampagne udfordrer manges forestillinger om, hvordan man ser ud, når alkohol fylder for meget. Men vi kan alle blive ramt af alkoholproblemer - og i Skanderborg Rusmiddelcenter hjælper vi mennesker fra alle samfundslag.

Omkring 620.000 danskere har et problematisk alkoholforbrug, og 147.000 er afhængige af alkohol.

Alligevel var blot 17.600 personer i offentligt finansieret alkoholbehandling i 2018 - og til trods for, at der er rigtig gode muligheder for at få hjælp til at sænke sit forbrug af alkohol eller helt holde op med at drikke.

Men to ud af tre kender ikke til de gratis tilbud om alkoholbehandling i kommunerne.

Sammen med TrygFonden står Alkohol & Samfund bag uge 40-indsatsen, der sætter fokus på at søge behandling, inden man selv og familien falder sammen:

- Alle kan benytte sig af behandlingstilbuddene i kommunerne, men to ud af tre ved ikke, at de kan gå til deres kommune og søge gratis behandling. Det kan være svært at erkende overfor sig selv, at man ikke kan håndtere situationen selv, men faktisk synes flertallet af danskerne, at det er modigt at søge hjælp. Derfor håber vi med denne indsats, at flere vil søge hjælp, så de kan lægge alkoholproblemerne bag sig. Med professionel hjælp er der rigtig gode muligheder for at få et fornuftigt forhold til alkohol eller helt at holde op med at drikke , så man genvinder kontrollen over sin hverdag, siger Frederik Mühldorff Sigurd, projektchef i TrygFonden

Læs mere om alkoholkampagnen

Ring til os i dag på tlf. 8794 7580 - og få en uforpligtende snak

Åbningstider